Ambassador

Één van onze doelen is het bewaren van de standaard streekbus en het behouden van het straatbeeld van toen. Nu gaan we bij onze stichting als het even kan graag terug in de tijd, maar soms moet je ook absoluut met je tijd mee.

In dat licht kan de VDL ( Berkhof) Ambassador gezien worden als de standaard bus van deze generatie. Zowel in stads en streekuitvoering te verkrijgen.

De Stichting Standaard Streekbus heeft de unieke kans om een Ambassador binnen haar gelederen op te kunnen nemen. Uniek omdat er nog geen Ambassador bewaard is, en het de jongste museumbus van Nederland zou worden.

Deze unieke kans wordt mogelijk gemaakt door SYNTUS. Zij zien de waarde er van in om een dergelijke bus te bewaren voor het nageslacht.

De bus waar het om gaat is tevens de allereerste Ambassador van dit bedrijf, en de oudste nog rijdende standaardwagen van dit moment. We hebben het over de Syntus 3051. In het verleden is deze bus een paar keer vernummerd geweest, hij heeft ook de nummers 2151 en 1451 gedragen. Het nummer 1451 is de originele.

De 3051 in zijn huidige jas, foto: N. van der Geugten (november 2015)

3051

In originele staat, onder nummer 1451, foto: M. van Dijk (juli 2004)

1451 te Deventer station (30-07-2004)

Het moge duidelijk zijn dat we bijzonder in onze nopjes zijn met de aanstaande aanwinst. We willen hiervoor vervoersbedrijf SYNTUS dan ook hartelijk danken.

Echter hoe mooi dit plan er ook uitziet, er is wel een budget nodig. De aanschaf, de verzekering en belasting, stalling en natuurlijk het terugbrengen van de originele kleuren kosten veel geld.

Graag willen we u vragen deze museum-gang te sponsoren. Voor de aanschaf, vaste kosten voor het eerste jaar, en het terugbrengen van de originele kleuren is een budget van €7500,- nodig.

De hoogte van uw bijdrage kan als volgt:

-Een bedrag van €30,51

-Een vrij te kiezen bedrag hoger dan €30,51

Iedereen die op deze manier bijdraagt aan het bewaren van deze bus, zal later dit jaar worden uitgenodigd voor een rondrit door het originele inzet gebied van deze wagen. En laten we hopen dat het budget volledig gehaald wordt, dan kan deze rit gereden worden in de originele kleuren.

Doneert u € 30,51 of meer, dan komt uw naam op het interne LED display als dank.

Doneert u € 103,51 of meer, dan wordt uw naam geprogrammeerd op het bestemmingsdisplay aan de buitenzijde van de bus.

Doneert u € 1003,51 of meer, dan krijgt u de Syntus 3051 een dag tot uw beschikking inclusief chauffeur.

De 3051, zal op het moment dat de originele kleuren terug zijn aangebracht, weer het grootwagennummer 1451 krijgen, en onder dat nummer opgenomen worden in de collectie van onze stichting.

Het eigendom en beheer ligt volledig bij onze stichting. Het behoud van deze (en onze andere) bus(sen) is op deze manier gewaarborgd voor de toekomst.

Tevens kunt u uw gift aftrekken van uw inkomstenbelasting. Kijk voor meer informatie over giften onder het hoofdstuk ANBI.